Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Édesburgonya jótékony hatásai
  2024-02-04 20:19:59, vasárnap
 
 



Jót tesz az agyműködésnek és immunitást is fokoz - édesburgonya

Az édesburgonya egy igazi tápanyagbomba, hiszen rengeteg értékes vitamin és ásványi anyag megtalálható ebben az ízletes és édes zöldségben. Az édesburgonya gazdag forrása az A-vitaminnak, a C-vitaminnak, a mangánnak, a B6-vitaminnak, a káliumnak, a pantoténsavnak, a réznek, a niacinnak, a tiaminnak és a magnéziumnak.

Az édesburgonya nemcsak a fent említett vitaminokban és ásványi anyagokban, hanem antioxidánsokban is bővelkedik. Az antioxidánsok a káros hatású szabad gyökökkel szembeni küzdelemben lehetnek a segítségünkre, illetve megakadályozzák a sejtek károsodását, valamint a krónikus gyulladások és ezzel együtt a krónikus betegségek kockázatait csökkentik nagyon hatékonyan.

Az eddigi kutatási eredmények azt mutatják, hogy az antioxidánsok sokféle betegség megelőzésében lehetnek a segítségünkre, például ilyen a szívbetegség, a rákos megbetegedés és a cukorbetegség.

Az édesburgonya egyik leghatékonyabb antioxidánsa a béta-karotin, amely a szervezetben A-vitaminná alakul. A béta-karotinnak igencsak nagy szerepe van az egészséges látás fenntartásában, ezen kívül a bőr és a légzőszervek egészségét is védi.

Az édesburgonya rendszeres fogyasztásával még az agyműködés is fokozódhat. Az agy működésének fokozása és a memória javítása a zöldségben található értékes tápanyagoknak és természetesen az antioxidánsoknak is köszönhető.

Az édesburgonya megakadályozhatja az agyban az oxidatív károsodás kialakulását, ezen kívül a memória fokozását és a kognitív funkciókat is segít biztosítani. Ez a zöldség még abban is kiemelkedő, hogy a tanulási képességeket és a fókuszt is fokozni tudja.

Az édesburgonya nagy mennyiségben tartalmaz tehát A-vitamint, amely nem csupán a szem és a bőr, hanem az immunrendszer egészségét is védelmezi. Az A-vitamin azért is olyan fontos vitamin, mert az immunsejtek működését stimulálja, és ezzel a hatással, feladattal nemcsak a fertőzések, hanem a betegségek leküzdésében is a segítségünkre lehet. Egyes kutatási eredmények azt mutatják, hogy az A-vitamin csökkentheti a fertőzések miatti halálozási kockázatokat. A-vitaminban gazdag még az édesburgonya mellett a sárgarépa, a spenót, a sárgabarack, a kelkáposzta.

Az édesburgonya az A-vitamin és a C-vitamin kiváló forrása. Ezek a vitaminok antioxidánsként működnek, amelyek megvédik a sejteket a szabad gyökök által okozott károsodásoktól és fenntartják a sejtek egészségét. Mindkét vitamin elengedhetetlen az immunrendszer számára, főleg a megfázás és az influenza szezonjában.

Az édesburgonya sok káliumot is tartalmaz, amely csökkenti a vérnyomást azáltal, hogy a felesleges nátriumot és folyadékot kiüríti a szervezetből. Ez a folyamat normalizálja a vérnyomást és csökkenti a szív terhelését. A kálium segít szabályozni a szívritmust és az izom-összehúzódásokat is, így biztosítva a szív számára az egészséges működéshez szükséges energiát.

Az édesburgonya béta-karotinban is bővelkedik. Ez a tápanyag megvédi a szemet a különböző, életkorral összefüggő rendellenességektől, mint amilyen a makuladegeneráció is.

Ha bármilyen baktérium vagy más miatt gyulladás alakul ki a szervezetben, akkor ez növeli a krónikus betegségek - például a szívbetegség vagy cukorbetegség - kockázatait. Az édesburgonya azonban sejtszinten akadályozza meg a gyulladás kialakulását.

Az édesburgonya magas rosttartalommal is bír, amely elősegíti az emésztőrendszer egészségét. Növényi szterineket, fitoszterolokat is tartalmaz, amelyek védő hatást gyakorolnak az emésztőrendszerre. Tisztán és egészségesen tartja a beleket, illetve védelmet nyújt a gyomor- és bélfekély ellen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: összehúzódásokat, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, fitoszterolokat, rosttartalommal, megakadályozzák, elengedhetetlen, antioxidánsként, emésztőrendszer, fenntartásában, pantoténsavnak, fogyasztásával, károsodásoktól, leghatékonyabb, segítségünkre, természetesen, antioxidánsok, megelőzésében, immunrendszer, agyműködésnek, tápanyagoknak, cukorbetegség, tápanyagbomba, kialakulását, képességeket, vitaminokban, édesburgonya, szervezetben, magnéziumnak, szívbetegség, mennyiségben, antioxidánsa, légzőszervek, megbetegedés, kockázatokat, megtalálható, igazi tápanyagbomba, édesburgonya gazdag, édesburgonya nemcsak, fent említett, káros hatású, sejtek károsodását, krónikus gyulladások, krónikus betegségek, eddigi kutatási, antioxidánsok sokféle, rákos megbetegedés, édesburgonya egyik, szervezetben A-vitaminná, béta-karotinnak igencsak, egészséges látás, légzőszervek egészségét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Png cica  Zilahy Lajos gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jó éjszakát  Neked tudnod kell  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png virág  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Akarat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Neked tudnod kell  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Png virág  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szabolcska Mihály – Ákác...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Png lepke  Alázat  Mai harmónia kártyám  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mai harmónia kártyám  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Nevem  Facebookon kaptam  Adakozás  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 19  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png férfi  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png lepke  Jó éjszakát  Png fotel  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
igazi tápanyagbomba, édesburgonya gazdag, édesburgonya nemcsak, fent említett, káros hatású, sejtek károsodását, krónikus gyulladások, krónikus betegségek, eddigi kutatási, antioxidánsok sokféle, rákos megbetegedés, édesburgonya egyik, szervezetben A-vitaminná, béta-karotinnak igencsak, egészséges látás, légzőszervek egészségét, édesburgonya rendszeres, memória javítása, zöldségben található, édesburgonya megakadályozhatja, oxidatív károsodás, memória fokozását, kognitív funkciókat, tanulási képességeket, édesburgonya nagy, immunrendszer egészségét, immunsejtek működését, betegségek leküzdésében, segítségünkre lehet, fertőzések miatti, édesburgonya mellett, vitaminok antioxidánsként, szabad gyökök, sejtek egészségét, immunrendszer számára, influenza szezonjában, vérnyomást azáltal, felesleges nátriumot, folyamat normalizálja, szív terhelését, kálium segít, szív számára, egészséges működéshez, édesburgonya béta-karotinban, tápanyag megvédi, szívbetegség vagy, édesburgonya azonban, gyulladás kialakulását, édesburgonya magas, emésztőrendszer egészségét, összehúzódásokat, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, fitoszterolokat, rosttartalommal, megakadályozzák, elengedhetetlen, antioxidánsként, emésztőrendszer, fenntartásában, pantoténsavnak, fogyasztásával, károsodásoktól, leghatékonyabb, segítségünkre, természetesen, antioxidánsok, megelőzésében, immunrendszer, agyműködésnek, tápanyagoknak, cukorbetegség, tápanyagbomba, kialakulását, képességeket, vitaminokban, édesburgonya, szervezetben, magnéziumnak, szívbetegség, mennyiségben, antioxidánsa, légzőszervek, megbetegedés, kockázatokat, megtalálható, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.